Projektpartnere

Ét projekt – to stærke partnere

Vindkraft hører til blandt de vedvarende energier med størst udviklingspotentiale og spiller en stor rolle. Netop udbygningen af offshore-vindenergien er et væsentligt element i vores virksomhedsstrategi med målsætningen om at forbedre vores strømproduktions CO2-regnskab vedvarende og gøre den klimaneutral frem til 2050.

Med havmølleparken DanTysk tages endnu et vigtigt skridt på vejen til en energifremtid med reduceret udledning: Efter færdiggørelsen kan parken spare klimaet for i alt omkring 1,5 millioner tons CO2 om året.

Til realiseringen af projektet stiftedes den 21. november 2010 joint venturet DanTysk Offshore Wind GmbH, hvor Vattenfall tegner sig for 51 procent og SWM for 49 procent. Vattenfall har ansvaret for konstruktion og drift af vindmølleparken, der med en kapacitet på i alt 288 megawatt forventes at levere klimavenlig strøm til op til 400.000 husstande fra udgangen af 2013. Investeringssummen udgør over en mia. euro.

Vattenfall

Vattenfall-centralen i Hamborg

Vattenfall hører til blandt de førende europæiske energiselskaber – med fokus på energiproduktion og -forsyning. Udbygningen af vindenergien spiller en væsentlig rolle for Vattenfalls strategi om at gøre energiproduktionen klimaneutral frem til 2050. Virksomheden investerer omkring 4 mia. euro i udbygningen af vindenergi til lands og til havs frem til 2016. Samtlige aktiviteter vedr. vindenergi er samlet i virksomhedsafdelingen Renewables. I 2009 stiftedes Vattenfall Europe Windkraft GmbH med henblik på at fremme udvikling og byggeri af vindmølleparker i Tyskland. I øjeblikket omfatter det stadigt voksende vindenergi-team alene i Hamborg omkring 70 medarbejdere.

Vattenfall driver vindmølleparker i fem europæiske lande og har en samlet kapacitet på omkring 1.400 megawatt. Inden for strømproduktion med havvind indtager virksomheden med ni offshore-vindmølleparker andenpladsen på verdensplan og var en af projektpartnerne, der med alpha ventus opførte Tysklands første vindmøllepark. Vattenfall råder i den tyske del af Nordsøen over i alt 1.500 megawatt offshore-vindkapacitet, der enten befinder sig i planlægnings-, godkendelses- eller byggefasen. Også til lands er Vattenfall en drivende kraft bag udvikling og byggeri af vindmølleparker, frem for alt i det nordlige, centrale og østlige Tyskland.

DanTysk hører til blandt de største offshore-projekter i den tyske del af Nordsøen. Erfaringerne fra arbejdet med vindmølleparken alpha ventus er af stor værdi for projektet.
Flere oplysninger om Vattenfall

Stadtwerke München (SWM)

Stadtwerke München set udefra

Panoramablik på München

Panoramablik på München
Panoramablik på München

SWM er den kommunale forsynings- og servicevirksomhed i delstatshovedstaden München og hører til blandt Tysklands største energi- og infrastrukturvirksomheder. Frem til 2025 vil SWM producere så meget strøm i egne anlæg, at man kan dække hele Münchens forbrug: omkring 7,5 mia. kilowatttimer om året. München bliver dermed den første millionby, der opnår dette mål. Et vigtigt bidrag hertil skal komme fra vindenergien. Ud over DanTysk er SWM interessent i offshore-parken Gwynt y Môr i det Irske Hav og Global Tech I i Nordsøen. Derudover ejer virksomheden flere havmølleparker.
Flere oplysninger om Stadtwerke München